Млади актьори променят Кукления театър в Русе

3
Директорката Теменуга Хараланова разказва, че актьорите ѝ са сърцати, добри хора, безкрайно талантливи
Директорката Теменуга Хараланова разказва, че актьорите ѝ са сърцати, добри хора, безкрайно талантливи Снимка: Фейсбук

Директорката Теменуга Хараланова разказва, че актьорите ѝ са сърцати, добри хора, безкрайно талантливи

През последната, свободна от корона вируса година, Държавният куклен театър в Русе се превърна в сцена за изява на млади и алтернативни артисти. За публиката вече не е странно, че трябва да седнат в по-малките кресла в салона и го правят с удоволствие, когато на сцената е представено ценно театрално изкуство.

"През последната година всеки път, когато журналистите в Русе получат покана за премиера в Кукления театър, не сме сигурни за какъв спектакъл става дума - за детски, за семеен или за възрастни. Това още повече изостря любопитството и залата винаги е пълна. Първо с журналисти, после с публика. Едно от обясненията за тази промяна е обновяването на състава", коментира директорката Теменуга Хараланова, която с радост посреща това истинско "нахлуване" на млади таланти в трупата, предава БНР.

"„Нахлуването" започна от май 2019 година. Тогава "нахлуха" четиримата пинокиовци, аз така ги наричам, защото това им беше дебютният спектакъл, летящия спектакъл, защото те с този спектакъл спечелиха и „Икар“. Такъв летящ старт получиха в нашия театър Митко Пишев, Мартин Пашов, Ивета Маринова и Светлина Станчева. След това продължиха да "нахлуват" още трима, 2021- ва година. Няма да спрем с "нахлуването", ще продължим със сигурност", добавя директорката.

Теменуга Хараланова разказва, че актьорите ѝ са сърцати, добри хора, безкрайно талантливи, прекрасни характери. Лесно се работи с тях, с хъс и с любов се впускат в новите проекти.

А може би млади артисти има и в други състави, но дали им дават крилете да летят? Всъщност както за всяко нещо в този живот - не е толкова важно, че го имаш, а как се грижиш за него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    Супер сте
    Адмирации, Нушето е супер ръководител със супер екип!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари