Ст. комисар Теодор Атанасов: Няма задържани след напрежението в "Тракция" и "Селеметя"

0
Извънреден брифинг на полицията в Русе
Извънреден брифинг на полицията в Русе Видео: NOVA

Извънреден брифинг на полицията в Русе.

Поводът е снощната "разходка" на рокери от града в двете ромски махали край Дунав. Мотористите обиколиха местата, където е живял Северин, задържан в Германия за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. Те форсирали машините, но не са създавали безредици. Нощта в квартала премина спокойно благодарение на полицейските патрули, които и към момента следят за напрежение

“Нямаме данни за пострадали граждани. Обстановката е спокойна и ситуацията е овладяна и няма излишна провокация. Няма задържани лица. Към момента има засилено полицейско присъствие в два квартала“, коментира комисар Теодор Атанасов, предава NOVA.

По думи на жителите на квартала мотористите са търсели близките на Северин. Част от тях не пуснаха децата си на училище от страх.

Рокерите са категорични, че не бива да седим безучастни срещу убийствата на невинни хора. Те допълниха, че до момента не създават проблеми, но не гарантират, че  това ще продължи така.

“Започнаха да чупят, а детето ми беше отвън, докато мотористите се въртяха с моторите. Децата ми пищяха от уплаха. С моторите ще прегазят децата. Заради един всички ще пострадаме“, сподели жителка на махалата.

Живущите споделиха в ефира на NOVA, че се страхуват от отмъщение. Те разказа още, че мотористите отново са направили опит да навлязат в махалата, но са били спрени от полицията.  Очаква се в района да пристигне и жандармерия.

Момчето, което е помогнала на Северин да напусне страната, беше извикан на разпит, но не е задържан. На този етап полицията прецени, че той не е съучастник на убиеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари