Средното тегло на едната женска гърда е половин килограм

4
Двете обаче не са еднакви
Двете обаче не са еднакви

В хода на времето женските гърди са имали не само задачата да кърмят – веднъж е трябвало да са еротични, друг път не е трябвало, а трети път е трябвало да бъдат разголвани за политически цели.

В европейските праисторически общества са често срещани скулптури на женски фигури с ясно изразени или силно преувеличени гърди, имащи магически сили, пише Една.

Типичен пример за това е Вилендорфска Венера, една от многото фигурки от палеолита с голям бюст и ханш. 

В много западни страни женските гърди са считани за табу, и те би трябвало да бъдат скрити. Излагането им пред обществеността, по плажовете, или по време на кърмене се смята за срамно и неуместно. 

Днес женските гърди са едни от най-апетитните форми в телата на нежната половина от човечеството.

Символ на женствеността, сексапила и сексуалността - те са привлекателни, желани и бленувани от мъжете.

Анатомично, гърдите са видоизменени потни жлези, които произвеждат мляко при жените, а в някои редки случаи и при мъжете.

Не забравяйте, че специалистите препоръчват всяка жена сама да опипва гърдите си веднъж месечно няколко дни след края на менструацията и да се обърне към лекаря си при поява на бучка.

Ежегодни мамограми се препоръчват на жени над 40 години.

10 факта за женските гърди

Цепката между двете гърди е най-привлекателна за мъжете. Проучванията сочат, че това е така, заради близката им прилика с цепката на женските задни части.

Женските гърди не са еднакви. В тялото ни няма две напълно симетрични неща.

Жените изпитват голямо удоволствие от стимулациите на гърдите им. Интересното е, че едва 1% от тях могат да достигнат до оргазъм.

Мъжете също биха могли да кърмят. Устройството на мъжките гърди прилича на женските, но със закърнели функции на млечната жлеза. При приемане на хормонални добавки, производството на кърма може да започне и в мъжки гърди.

В Англия гърдите на жените са най-големи. Според изследване на голяма търговска марка за бельо, най-големи са гърдите на англичанките. Повечето от тях носят чашка D. На второ място са датчанките, трети са холандките. Най-малки гърди имат италианките.

Средното тегло на едната женска гърда е половин килограм.

Най-големият размер сутиен е с размер на чашката ККК, а най-малкият е с размер АА.

При стимулация на зърното на женската гърда се активира гениталната сензорна кора на мозъка, в резултат на което жената може да изпита оргазъм.

Гърдите са съставени от мляко и мазнина. Гърдите са изградени от дялове, в които има алвеоли – място, където се произвежда млякото. В останалата си част, те са изградени от мазнини, сухожилия и съединителна тъкан.

Има три вида зърна. Нормални са зърната, които изпъкват при възбуда и по време на бременност. Плоски зърна са тези, които изпъкват само при рязка смяна на температурата и при сексуална възбуда. Има и трети вид – „обърнати“ зърна, които са навътре и създават трудности при кърмене.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари