Спряха от продажба 50 тона месо

0
Намерено е 1 302 кг месо без сертификати
Намерено е 1 302 кг месо без сертификати

Наложена е възбрана за почти 50 тона месо и месни продукти след проведена мащабна проверка на служители на СДВР и НАП.

Съвместната проверка на служители на отдел „Икономическа полиция" - СДВР и Териториалната дирекция на НАП- София е предприета на 14 и 15 декември.

В резултат на действията им е наложена възбрана за над 48 782 кг месо и месни продукти. Проверени са общо 43 обекта. Инспекциите са извършени във връзка с вътреобщностни придобивания, внос, държане на склад на охладени и замразени хранителни продукти от животински произход и свързаните с тези дейности и изисквани по закона документи, съобщават от МВР, цитирани от БГНЕС

В процеса на работа в някои от обектите проверяващите установили различни количества замразени продукти без документи за произход и годност. Най-фрапиращи са случаите в три склада. В единия е намерено 1 302 кг месо без сертификати, в другия - 20 000 кг, а в третия - 20 300 кг. Без документи за проследимост са открити още 1 680 кг риба и рибни продукти и 5 000 кг замразени пилета.

Съставени са общо 86 констативни протокола и са изискани допълнителни документи от управителите на проверените търговски дружества.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари