НАП спря от продажба близо 13 тона месо

0
Пласментът е бил предотвратен след проверка на пломбиран камион в двора на месопреработвателно предприятие в област Хасково
Пласментът е бил предотвратен след проверка на пломбиран камион в двора на месопреработвателно предприятие в област Хасково

Служители на НАП - Пловдив спряха от бъдеща продажба в търговската мрежа близо 13 тона негодни за консумация местни продукти, съобщиха от офиса на приходната агенция в Хасково. 

Пласментът е бил предотвратен след проверка на пломбиран камион в двора на месопреработвателно предприятие в област Хасково, предава БТА. 

Инспекторите са установили при проверката, че кашоните със стока са с подменени етикети, а артикулите в тях са с изтекъл срок на годност. Проверяващите от "Фискален контрол" са констатирали несъответствия между придружаващите документи и стикерите върху опаковките на общо 12 835 килограма свинска и телешка кайма.

Своевременно чрез Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки е била наложена възбрана върху продуктите и е било постановено тяхното унищожаване чрез изгаряне.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари