Спират влаковете между Централна гара и гара Изток

1
Пътниците се извозват с автобуси
Пътниците се извозват с автобуси

Неотложните ремонтни дейности са започнали от началото на седмицата.

Те се извършват върху мостовото съоръжение над улица „Тулча“ в Русе. От 8 май са спрени влаковете между Централната жп гара и гара Изток, като пътниците се извозват с автобуси.

Предстои да се положи хидроизолация на моста, като за целта са махнати жп релсите в участъка. Демонтирани са тези от старото трасе, като е изграден път за тежката техника, а растителността в района е изсечена. Насипите са премахнати и към момента се полагат хидроизолационните платнища със съответното насмоляване, предаде Русе Медиа.

Има създадена временна организация на движението на автомобили в района, което важи за времето от 20 часа вечерта до 6 часа сутринта. В този период се изключва напрежението по контактната мрежа на тролеите и се работи по впръскването на специална бетонна смес под налягане от страната на уличното платно. За целта са изградени и специални скари. Това се налага заради изронения бетон по мостовото съоръжение и появата на арматурата на конструкцията.

Освен хидроизолация на моста, ще се изгради нова отводнителна система и ще се издигне нова бетонна стена на самия мост. Очаква се ремонтните дейности да приключат до 21 май, когато движението на влаковете между двете гари ще бъде възстановено.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари