С вой на сирени спешните медици в Русе отдадоха почит на доктор Йорданов

0
Медиците сведоха глава за своя колега, който отдаде живота си за работата в „Спешна помощ“, за да помага, за да спасява човешки животи
Медиците сведоха глава за своя колега, който отдаде живота си за работата в „Спешна помощ“, за да помага, за да спасява човешки животи Видео: БГНЕС

Със сирени и включени светлини на линейките работещите в „Спешна помощ“ в Русе отдадоха последна почит на д-р Красимир Йорданов – главен герой в документалния филм „Последната линейка на София“ и една от емблемите на спешната помощ в България.

Точно в 13.30 часа, когато започваше поклонението в София, русенските медици сведоха глава за своя колега, който почина на 55 години, предаде БГНЕС.

Искаме да покажем нашата съпричастност и да изразим дълбок поклон към светлата памет към колегата, който отдаде живота си за работата в „Спешна помощ“, за да помага, за да спасява човешки животи. Въпреки трудностите, въпреки несгодите, лошите условия на труд, той изцяло беше отдаден на работата. Показа го и във филма „Последната линейка на София“. Искаме да го изпратим по този начин - с воя на сирените, със светлините на лампите, с които той е живял толкова време“, сподели фелдшерът от ЦСМП-Русе Милена Шеева.

Филмът по режисура на Илиян Метев спечели награда за най-добър документален филм с продължителност над 30 минути на престижния кинофестивал в Карлови Вари, както и наградата за откритие в рамките на Седмица на критиката в Кан. Година по-късно д-р Красимир Йорданов стана жертва на агресия от страна на мъже в нетрезво състояние, след като се отзова на повикване за момиче, изпаднало в безсъзнание.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари