Спешна помощ: Не ни интересува какъв сте, като се справим с всички пребити и слънчасали, тогава ще дойдем...

0
Спешна помощ: Не ни интересува какъв сте, като се справим с всички пребити и слънчасали, тогава ще дойдем...

Два часа в понеделник привечер тежко болната столичанка С.М. напразно чака линейка на „Бърза помощ”, уведомиха вестник „Ретро” нейни близки.

Сигналът е бил подаден в 18,07 ч., а „спешните” благоволили да се появят в 20,05, признаха самите те пред „Ретро”, цитирани от "Пик".

Сцена се разиграла на централната софийска улица „Зайчар”, до пазара „Димитър Петков”.

Състоянието на жената внезапно се влошило и бил повикан екип на службата. По случайност в този момент при нея бил семеен приятел – медицинско лице. Той установил остра кислородна недостатъчност и предсърдно мъждене.

Но нито кола, нито доктори, се вяснали на адреса. С.М. започнала да се чувства все по-зле. Уплашени за живота й, нейните близки отново звънили в „Бърза помощ”. Ефект нямало.

"Този път говори с тях нашият приятел - лекарят. Помоли ги да побързат, защото жената е много зле, ставаше въпрос за минути спасително време. Гласът от телефона му отговори нагло: Господине, не ни интересува какъв сте, като се справим с всички пребити и слънчасали, тогава ще дойдем...", разкриват близките на С.М.

Отчаяни, те се принудили да потърсят помощ от частна клиника, чиято линейка пристигнала незабавно.

От „Бърза помощ” съобщиха, че когато са били повикани от близките на С.М., са имали много тежки случаи, а са разполагали едва с 10 екипа за многомилионна София. Единият, който поел „случая” С. М., първо отишъл при мъж в пълно безсъзнание, после при момче, което усещало стягане в главата. Оказало се наркоман, който починал. Междувременно поел един инфаркт на улицата и когато пристигнал пред дома на С.М.след 2 часа, заварил пред него частната линейка.

Ами ако семейството на болната жена не е разполагало с материална възможност да се възползва от тази услуга – тя можеше вече да си е отишла.

Нищо в столичната „Бърза помощ” не се е променило, въпреки кресливите декларации на здравната министърка д-р Таня Андреева за революция в дейността й…

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари