Сова подлуди квартал "Възраждане"

0
Абсурден сигнал постъпи в РИОСВ-Русе
Абсурден сигнал постъпи в РИОСВ-Русе

Чрез интернет страницата на РИОСВ-Русе постъпи сигнал от жител на град Русе за „неудобство“, причинено от  сова.

Звуците от малкото животно причинява безсъние на подателя на сигнала в рамките на седмица. Местотоживеенето или квартала не се упоменават. Отправя се въпрос къде да се занесе совата, за да бъде при родителите си и по този начин да се гарантира спокойният сън на гражданите.

Какво се очаква като реакция от страна на инспекцията – да извърши разследване относно местоживеенето на подателя на сигнала и да установи родителите на младия екземпляр, за да се елиминира дискомфорта на гражданите?.

Екипът на инспекцията остава сигналът без последствия.  Средномесечно в РИОСВ - Русе постъпват около 30 сигнала и 6 писмени жалби. Една трета от сигналите и жалбите са свързани с особености на междусъседско общуване или обстоятелства, които не биха оказали влияние върху компонентите на околната среда. 

Подобни опити за проява на „загриженост“ за околната среда оставят съмнения за липса на  уважение към държавна институция. 

Подобен сигнал постъпи и в редакцията на Dunavmost.bg. Сигналът е подаден от живущ в квартал "Възраждане", желаещ да остане анонимен.

Възможно е наистина нощна птица да смущава спокойствието на жителите на квартала.

Проверката оставяме в ръцете на компетентните органи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари