Смляха ме от бой!

0
Маскирани и въоръжени с цепеници здравеняци смляха от бой лекар от Спешна помощ
Маскирани и въоръжени с цепеници здравеняци смляха от бой лекар от Спешна помощ

Маскирани и въоръжени с цепеници здравеняци смляха от бой лекар от Спешната помощ в Елин Пелин, научихме от "България Днес".

Двама бабаити нахлуват в квартирата на доктора, разбивайки входната врата, нападат в гръб медика, повалят го на земята, а зверската вендета продължава дори след като мъжът загубва съзнание, разказват разследващите бруталния случай.

"Смляха ме от бой! Не знам защо го направиха. Все още съм в шок", мълви през сълзи пострадалият д-р Борислав Танински. Мъжът се намира в неврохирургията в столичната болница "Пирогов" с контузии по цялото тяло и частична загуба на паметта.

"Всичко ми е много объркано, губят ми се поне 12 часа около боя", обяснява пострадалият доктор.
Маскираните нахлуват в квартирата му в момент, в който той се кани да се изнесе. Пребиват зверски медика и си плюят на петите. След известно време мъжът е открит в безсъзнание от шофьора на Бърза помощ. Той моментално набира спешния номер и колегата му е транспортиран в "Пирогов".

"Карайте го бързо към болницата, че ще умре", крещят полицаите на отзовалите се медици.
"Ние ги знаем кои са, ще ги арестуваме", обяснили униформените пред шофьора на линейката.
"Това е опит за убийство! Били са го с дървета, юмруци и шутове, за да го убият!", коментира на свой ред пред вестника колега и личен приятел на пребития лекар - д-р Тодор Мавродиев.

"Най-вероятно е свързано с работата му. Доколкото знам, в боя е замесен съседът му от долния етаж. Доктор Танински живееше на 4-ия етаж, а той на 3-ия, точно под него. Знам, че е брат на кмета на село Григорево, разведен е, живее сам и затова си позволява да се държи по този нагъл начин", обясни още д-р Мавродиев.
"Още по-бруталното в случая е, че когато са влезли да го бият, са му изливали шише ракия в устата, за да излезе, че е бил мъртвопиян, и да го злепоставят", възмутен е докторът.

"В спешното работим 5-6 човека, половината редовно ги няма, а обслужваме общините Елин Пелин и Горна Малина, всичките 38 села", обяснява медикът за повсеместния недостиг на медицински персонал. "Ако не се вземат мерки да бъдат защитени лекарите, всички ще напуснем", заканва се д-р Мавродиев.

Изненадващо се оказва, че в полицията в Елин Пелин е регистриран единствено битов скандал. Няма арестувани, а по техните думи пострадалият дори е отказал да бъде прегледан.
"Установен е участникът в боя, на 25 години, касае се за скандал между него и 52-годишния мъж", обясниха от МВР. Води се разследване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари