Служители на МВнР протестират за по-високи заплати

1

Протестиращите хвърлиха жълти стотинки пред входа на външно министерство като символ на ниската оценка на техния труд

Служители на Министерството на външните работи (МВнР) излязоха на протест с искане за увеличаване на ниските възнаграждения. Те са недоволни и от лошите условия на труд, нелогичното изчисляване на заплатите на младшите служители спрямо старшите, както и липсващата практика за преизчисляване на заплатите.

Припомня, че от месеци служителите в МВнР настояват да бъдат преразгледани правилата за определянето на трудовите им възнаграждения, както и адекватното прилагане на Наредбата за командировъчните средства при задграничен мандат.

От Професионалното обединение на държавните служители от дипломатическата служба обявиха, че предприетите в средата на октомври символични стачни действия не са дали резултат, поради което от 1 декември се преминава към ефективни стачни действия.

Тази сутрин се проведе предупредителна стачка, по време на която протестиращите хвърлиха жълти стотинки пред входа на външно министерство като символ на ниската оценка на техния труд, съобщи БГНЕС.

Очаква се днес организаторите на стачка да бъдат изслушани в парламентарната комисия по външна политика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Подкрепа за стчкуващите
    Подкрепям всички служители за основателните им искания! Работата им е изключително отговорна, предизвикваща стрес и напрежение предвид усложнената обстановка с войната в Украйна и във връзка с регионалните конфликти. Изисква се динамика и гъвкавост, която често влиза в разрез с личния морал и съвест. Държавните решения, политиката и стратегията на МВнР понякога са изключително тежко бреме за дипломатите, защото са подчинени на нови приоритети на международната сцена!
  • 7
    1
    Дгд
    Ейй не се наядоха. А за нищо не стават
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари