Служители на МВнР излязоха на протест в центъра на София

0

Исканията им са за достойно заплащане в системата на ведомството и за достойно бъдеще на българската дипломатическа служба

Служители на Министерството на външните работи (МВнР) излязоха на протест на площад „Независимост“ с искания за достойно заплащане в системата на ведомството и за достойно бъдеще на българската дипломатическа служба, информира БТА.

По-рано този месец от Професионалното обединение на държавните служители на дипломатическата служба заявиха, че стачните действия в МВнР ще продължат до намирането на решения по поставените искания, като предстои включването в ефективната стачка на служители от задграничните представителства на министерството.

Служители на МВнР започнаха стачни действия във ведомството на 2 декември, с искане за увеличение на заплатите, индексиране на командировъчните средства при дългосрочно и краткосрочно командироване и прекратяване на практиката за намаляване на основната заплата при дългосрочно командироване.

Преди това, на 30 ноември, имаше едночасов протест с искане за достойно заплащане в системата. Тогава протестиращите хвърлиха жълти стотинки като израз на несъгласието си повече да работят за толкова ниски възнаграждения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари