Служител получава заплата 6 години без да работи

0
Програмистът е бил уволнен, като му е било платено обезщетение в размер на три заплати
Програмистът е бил уволнен, като му е било платено обезщетение в размер на три заплати

Американски програмист, скрил се зад псевдонима FiletOFish1066, реши да разказа пред Reddit историята на своята кариера.

ТСН пише, че той шест години е „работил”, без да прави нищо в офиса, докато не бил хванат. Самият програмист твърди, че бил спипан чак 6 години след назначаването си. След разобличаването му той веднага бил уволнен. А след като на неговия случай внимание обърнали медиите, FiletOFish1066 е премахнал публикацията си от профила си в с Reddit.
 
Според автора, преди седем години той завършил колеж и си намерил работа в стартираща ИТ компания в Калифорния. Той не назовава името на компанията, но уточнява, че в момента тя е известен проекти е доста трудно там да се започне работа.
 
В компанията FiletOFish1066 се занимавал с тестиране, но също така му се е налагало и да програмира по малко. През първите осем месеца на своята кариера той автоматизирал своята работа до такава степен, че в бъдеще на него не му се налагало да прави почти нищо. И именно с това той се занимавал през следващите шест години.
 
По думите му, той всеки ден ходил на работа, играел е онлайн игри, висял е във форуми, ходил е във фитнеса на компанията. По негова оценка, през тези шест години на него му се наложило да работи общо само 50 часа.
 
FiletOFish1066 не е имал приятели на работното си място, затова не е и разговарял с никой, освен началника си и разработчиците, чиито програми е тествал. В крайна сметка обаче той бил разобличен. Как точно това е станало, той не казва. Според него, негови колеги са анализирали работата му и са го изпортили на шефовете.
 
 FiletOFish1066 е бил уволнен, като му е било платено обезщетение в размер на три заплати.
 
Авторът твърди, че средно на година е получавал по 95 000 долара. За шестте години на безделие той е успял да събере 200 000 долара. Той живее с родителите си и води скромен живот. В историята обаче има и едно негативно нещо – за шестте години на мързел програмистът забравил как се програмира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари