Сложиха ви го на третия ден!

8
Гласувахте за нас. Обещахме ви просперитет. Сега, след като властта отново е наша, ви увеличаваме данъците
Гласувахте за нас. Обещахме ви просперитет. Сега, след като властта отново е наша, ви увеличаваме данъците Снимка: БГНЕС

Министър Горанов, видният финансист на правителството, призова новоизбраните кметове да повишат местните данъци.

Не можело така да се строят магистрали с ниски данъци. За да имало инфраструктура, трябвало ние, данъкоплатците, народът, да осигурим парите.

А сега да преведем: Гласувахте за нас. Обещахме ви просперитет. Сега, след като властта отново е наша, ви увеличаваме данъците. Които ще отидат за строителство на нови магистрали и пътища, от които ние да крадем, а вие да се претрепвате по тях. А ние да ги ремонтираме отново и отново, докато сме на власт. Нещо неясно за някого?

Фикс-идеята на гербавите, че държавата съществува само за да строи магистрали, е много забавна. Докато не се усетим, че ние си плащаме за това. Вземат пари от всеки един от нас, включително и от пенсионерите /защото всяка купена стока е с ДДС, който е косвен данък към бюджета/. А ги харчат по свое усмотрение, което няма нищо общо с нуждите на хората.

Все едно да си давате вкъщи половината заплата, а главата на семейството постоянно да прави коридора с нови плочки, които да са най-скъпите на пазара, а в същото време покривът да тече над главата ви и канализацията да не работи. Защото за държавата и народа най-важни трябва да са хората. Те са основният ресурс на една държава. Без тях държавата е празна дума. А днешната държава губи най-голямото си богатство - българите.

Защото ако се увеличават данъците, то нека парите да отиват за пенсии, за децата, за училища и болници. А не за прокълнатите ви магистрали.

Вие постоянно вдигате данъците. По един или друг начин - чрез увеличаване на размера или чрез промяна на реда и условията за плащането им. И крадете. Защото няма обяснение как с вашите заплати карате коли за стотици хиляди и живеете в имения за милиони. Нито как си позволявате този стандарт на живот. Ще ви кажа как - позволявате си го на гърба на народа си. От нашите пари крадете. И продължавате да искате....

А на феновете на гербавите и тези, които не излязоха да гласуват - хак да ви е. На третия ден ви го сложиха! Но защо и ние трябва да страдаме заради вашата глупост?

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари