След пожар в Чепеларе 16 души остават без дом

1
Заради огнената стихия семействата от блока бяха евакуирани, а кметът на Чепеларе обеща да им помогне
Заради огнената стихия семействата от блока бяха евакуирани, а кметът на Чепеларе обеща да им помогне

Заради огнената стихия семействата от блока бяха евакуирани, а кметът на Чепеларе обеща да им помогне

Пожар избухна в жилищна сграда в Чепеларе миналата нощ. Наложи се евакуация на 16 души. Няма пострадали. Шест апартамента са напълно унищожени. Семействата сега буквално са останали без домове. По предварителна информация пламъците са тръгнали от барака, намираща се в съседство на 4-етажната жилищна сграда, в която е имало прокарано електричество.

„Съпругата ми се събудила по случайност. Тя успя да събуди и мен. Взехме децата и излязохме навън, нямаше време за нищо друго. Не успяхме да вземем нищо”, разказа потърпевшият от пожара Иван Бочуков.

По думите му неговият апартамент е най-пострадал от пламъците. „В момента сме приютени при роднини докато успеем да възстановим дома си. Общо пет семейства обитаваме сградата. Има и други семейства с деца, подчерта той, предаде NOVA.

Началникът на пожарната в града заяви, че колегите му са реагирали бързо на сигнала. „Времето за реакция беше около две минути. Пламъците се разразиха бързо, защото междуетажната конструкция на сградата е изпълнена от гредоред, а покривът е изцяло от дърво”, посочи той.

Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев обеща общината да помогне на пострадалите семейства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари