Слагат допълнителни заграждения по пътя за Мартен

2

Заместник областният управител Валентин Колев инициира среща по проблемите, свързани с трафика и поведението на водачите на тежкотоварни автомобили по пътя за Мартен.

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев проведе работна среща с представители на институциите, имащи отношение към трафика в района на ГКПП „Дунав мост“ и създаващите се предпоставки за пътно-транспортни произшествия при формиращата се колона от тежкотоварни автомобили по пътя за град Мартен и обратно.

По време на срещата бяха обсъдени възможните варианти за недопускане нарушаването на знаците за обратен завой в посока град Мартен.

Присъстващите се обединиха около становището за поставяне на заграждения в наличните просеки в еластичната преграда (мантинелите), които да попречат на тежкотоварните автомобили да ги използват за извършване на обратен завой, с което ще се премахне заплахата от пътно-транспортни произшествия. Предвид наличието на повече от една просеки беше взето решение представители на Община Русе, Областната дирекция на МВР и Областно пътно управление да посетят пътя и да предложат вида заграждение, което да изпълни горепосочената функция.

От Областно пътно управление и Община Русе ще бъде осигурено в най-кратки срокове поставянето на съответното съоръжение.

След поставяне на временното заграждение всички автомобили ще могат да обърнат посоката си на движение на предвиденото затова място – пътното съоръжение преди Дунавска индустриална зона ТЕГРА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари