Ски у нас? Пиши к*р и да си бегам...

0

През последните години Банско засили изключително много авторекламата си.

Управата на курорта дори плати на най-голямата спортна телевизия на Стария континент – „Евроспорт“, за излъчването на специален клип на пиринското ни градче в ефира. Френският медиен гигант има многомилионна аудитория, пред която Банско е представяно като най-доброто място за каране на ски в цяла България, че дори и в Източна Европа, пише No-comment

Не, че това е лъжа… Поне не и на хартия! В края на 2015-та югозападния ни град бе обявен за най-добрия зимен курорт на България от Академията на Световните ски награди за трета поредна година.

Това далеч не е единственото признание за една от най-популярните ски дестинации у нас.

Наскоро Банско получи, също за трети пореден път, наградата и за най-изгоден курорт в ЦЯЛА Европа. След сравнителен анализ с още 41 селища, гордостта на България спечели по критерий за съотношението между качество и цена за седмичен престой.

Интересно, имайки предвид, че дневната карта за възрастен човек там струва завидните 58 лв. Въпреки сериозната сума в последно време около единствения лифт, който вози гостите на Банско до Пирин планина, се вият огромни опашки, а чакането изнервя всички посетители.

Пътят за скиорите и сноубордистите до Бъндеришка поляна минава през минимум едночасово чакане за кабинка.

Според туристите това се получава, след като лифтът съвсем умишлено работи на минималната първа скорост на придвижване, което забавя сериозно функционирането му и транспортирането на хора от точка „А“ до точка „Б“.

Въпросът защо точно се прави това остава отворен…

Според едни става дума за технически проблем, който между другото трябваше отдавна да бъде отстранен. Ако изобщо има такъв… Други са на мнение, че по този начин умишлено се намалява броя на карачите, които са изпълнили почти до краен предел пистите в Пирин… В случаят обаче едва ли причината за забавянето на лифта е най-важното нещо.

Друго остава сигурно – на хората не им харесва да прекарват по над 60 мин. в безсмислено чакане, при положение че са в най-добрия ски курорт в България. По този начин рекламата на Банско отива по дяволите. Хората ще си помислят: Тук трябваше да е най-готино, а ние изобщо не сме доволни. Представяте ли си какво е по другите места…

Накрая ще се получи, че хората ще… напишат к*р и ще си бегат… към чужбина!

Както вчера направиха изобретателните туристи на опашката за лифта в Банско (вижда на главната снимка в материала). Както направиха и туристите по българското Черноморие...

Източник: No-comment
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари