"Синият" протест - 30 фенове срещу 300 полицаи

0

Само около 30 фенове на "Левски" се събраха пред Народното събрание на организирания чрез социалните мрежи снощи протест.

Той бе обявен за 12 ч. днес, но на практика стана така, че полицаите бяха повече от дошлите "сини" привърженици. Имаше близо 300 униформени - полицаи и жандармеристи, като само автомобилите на жандармерията бяха 20, пише вестник СЕГА.

Фенските фракции започнаха да призовават и да се обединяват за протест вчера в късния следобед в социалните мрежи. Те пресмятаха, че ще се съберат поне 5000 души, като причината за спешното свикване бе, че в почивните дни парламентът не работи и няма кой да ги чуе.

Сред коментарите под призивите обаче и вчера, и днес, има такива, че много от привържениците са на работа и няма да успеят да дойдат, а други са от провинцията - затова е по-добре да се насрочи "истински масов протест" за събота или неделя. Освен това, "според сигурни сведения" тарторите на агитките са били привикани тези дни в съответните полицейски управления да се подпишат под предупредителни протоколи, че няма да участват в масови събития извън стадионите, което може да доведе до сериозен отлив на желаещи да протестират.

Повод за недоволството на "сините" фенове са последните събития - обвиненията срещу фактическия собственик на клуба Васил Божков и изявлението на изпълнителния директор Павел Колев, че клубът е в тежко положение и, че няма сигурност, че дори ще завърши сезона. Масло в огъня на недоволството на "сините" привърженици наля и заплахата от БФС да отнеме три точки от актива на отбора в първенството, ако до 5 февруари не бъдат платени 30 000 евро на мениджъри по заведени дела за обезщетения. При неплащане до 12 февруари пък следва изваждане на отбора от Първа лига. Освен това БФС глоби "Левски" с 2000 лв. за пропуснатия първоначален срок за плащането.

С това лошите новини за отбора не свършиха дотук. Дружество "Нове АД Холдинг", собственост на Васил Божков, излезе с изявление срещу действията на прокуратурата срещу Божков, но заедно с това твърди, че става въпрос за "овладяването на успешен частен бизнес и футболен клуб ("Левски")".

За капак, в края на деня вчера стана ясно, че вчера строителната компания "Главболгарстрой" е завела дело срещу "Левски" в Софийски градски съд. Фирмата си търси около 3 млн. лв. от клуба, като вероятно ще иска и обявяване в несъстоятелност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари