Силна буря отнесе покриви и събори дървета в румънския град Крайова

0
Десетки хора са потърсили помощ на спешния телефон 112
Десетки хора са потърсили помощ на спешния телефон 112

Десетки хора са потърсили помощ на спешния телефон 112

Силен вятър отнесе покриви и събори дървета в град Крайова (Южна Румъния) през изминалата нощ, съобщава в. „Адевърул“. 

Бурята започнала около 1:00 часа в нощта на сряда срещу четвъртък. Щетите са най-големи в квартал „Бигул Век“ – най-големият в Крайова.

В. „Адевърул“ цитира местни жители да разказват, че се чувал силен вой и тътен като при земетресение. След като бурята утихнала, хората излезли навън, за да проверят какво става. Много от тях намерили автомобилите си унищожени.

"Картината е апокалиптична. Много автомобили бяха затрупани с клони, ламарини, отнесени от блоковете. Аз се отървах само със счупено предно стъкло", разказва шофьор, който живее на булевард "Олтения".

Местният инспекторат за извънредни ситуации съобщи, че военната противопожарна служба се е намесила, за да разчисти части от покрива на три жилищни блока. Щети са нанесени на 21 автомобила. Няма пострадали хора, съобщава Инспекторатът.

Служители на Инспектората са разчиствали и паднали на пътното платно дървета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари