Шофьор обърка полицаи с работници от чистотата

11
На два пъти мъжът е избягнал полицейска проверка /снимката е илюстративна/
На два пъти мъжът е избягнал полицейска проверка /снимката е илюстративна/

На два пъти мъжът е избягнал полицейска проверка

Шофьор на два пъти избегна полицейска проверка в Карлово. Куриозната ситуация се разиграла на кръстовището на бул. "Освобождение" с ул. "Меден дол". Униформените били разпределени там, за да упражняват контрол върху поведението на седналите зад волана. По разпореждане на ръководството били застанали от двете страни на намиращата се на кръстовището пешеходна пътека, предвид зачестилите нарушения в този участък, информира „Марица“.

През това време по булеварда минало БМВ. Единият униформен му подал сигнал за спиране с ръка. Вместо да намали и да спре, шофьорът погледнал служителя на реда и продължил напред. Полицаите не тръгнали след него с патрулката, тъй като имали разпореждане да останат при пешеходната пътека за точно определен интервал от време. След кратко време същият автомобил, преминал отново покрай униформените, движейки се в обратна посока. Другият полицай подал сигнал за спиране с ръка, но седналият зад волана на БМВ-то отново ги подминал.

По номера на автомобила бил установен собственика му, който посочил кой карал в този момент. Така непукистът бил призован в районното, където му връчили акт. Шофьорът го подписал и добавил саморъчно обяснение, че се е разсеял, тъй като говорил с приятелката си. Обжалвал санкцията, която се състои в глоба в размер на 50 лв. и отнемане на книжката за месец.

Пред съда наказаният шофьор посочил, че не е разбрал, че полицейските служители искат да му извършат проверка и че му е подаден сигнал за спиране. Обяснил, че дори ги помислил за работници от чистотата,

В крайна сметка магистратите не оправдали действията му и потвърдили санкцията. Решението може да се обжалва пред Административния съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    Росен Баръмов
    Защо с ръка? Трябва със "Стоп палка"!
  • -12
    3
    РУСЕНЕЦ
    Като си кйорчо,има очни лекари.Ктаджиите не трябва да се заобикалят като голям камък.А,номер две да научи законоправилника,да не остани без книга.
  • 47
    2
    Иван Петров
    Знак не се подава с ръка, а със стоп-палка.
  • 41
    1
    Полюционер
    Нормално е човек да се обърка, защото работниците от „Чистота“ са по-опрятни от повечето полицаи и за разлика от тях не стоят с ръце в джобовете, драпайки си макарите по цял ден! А, забравих – и не превозват нелегални мигранти, ако имат заеми към някоя банка!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари