Задържаха дрогиран турски шофьор на автобус на пътя Русе - Бяла

2
Спрян е за проверка в района на кръговото кръстовище в Бяла
Спрян е за проверка в района на кръговото кръстовище в Бяла Снимка: БГНЕС

Спрян е за проверка в района на кръговото кръстовище в Бяла

Шофьор на автобус е задържан за шофиране след употреба на наркотици.

35-годишен турски гражданин е задържан, след като е дал положителна проба за бензодиазепини при тест за наркотици, съобщиха от ОДМВР - Русе.

На 13 март около 16:20 часа в РУ-Бяла е получен сигнал от гранична полиция, че автобус с марка МАН, с румънска регистрация, не е спрял на сигнал със стоп палка, подаден от техен екип служители. Автобусът се е движел в посока към град Бяла по главен път I-5. Превозното средство е било установено и спряно за проверка от екип на РУ-Бяла в района на кръговото кръстовище на Бяла.

При проверката е установено, че водачът е турски гражданин на 35 години, а автобусът е собственост на фирма. На шофьора са направени тестове с технически средства за употреба на алкохол и наркотици, като първият е дал отрицателен резултат, а вторият - положителна реакция за наличие на "бензодиазепини".

На 35-годишния е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване, след което е придружен до ФСМП - град Бяла, където е дал проби за химическо изследване.

Водачът е задържан за срок до 24 часа по реда на Закона за Министерството на вътрешните работи.

По случая е започнато бързо производство по описа на РУ – Бяла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    ...
    А така! конфискация на автобуса, докато не излезе резултата от мед. изследване, показващ употреба на диазепамче, ксанакс или друго лекарство продаващо се съвсем легално по аптеките. И ще чакаме султан Ердоган да се намеси и да повлияе на дефектното българското законотворчество. Е**хти абсурда!
  • 7
    2
    18
    А за неподчинението на стоп палка ?!?!?!
  • 7
    1
    СвръхАз
    Автобуса отнет ли е?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари