Полицаи спасиха живота на 22-годишен шофьор

2
Ценко Ценков и Ангел Вълкадинов са предложени за награждаване
Ценко Ценков и Ангел Вълкадинов са предложени за награждаване Снимка: МВР / Архив

Ценко Ценков и Ангел Вълкадинов са предложени за награждаване

Инцидентът е станал на 23 март на главен път между село Горни и Долни Дъбник.

В събота около 14:00 часа водач на лек автомобил „Ауди“, придвижвал се зад полицейски патрул, е започнал да подава светлинни сигнали. Забелязвайки ги полицаите спрели. Зад тях е спряло и „Ауди“-то. Водачът е пътувал сам. Той е уведомил служителите, че изпитва силни болки в областта на гърдите и стягане. Искал съдействие, защото не можел да продължи движението. Патрулиращите полицаи Ценко Ценков и Ангел Вълкадинов предприели незабавни действия. Информирали за станалото в дежурната на полицейското управление като докладвали за напускане на маршрута. Единият полицаи поел управлението на „Ауди“-то, а другият пилотирал.

За 7 минути полицаите транспортирали 22-годишният до болнично заведение в Плевен. Той бил диагностициран със сериозен сърдечен проблем. Настанен е за лечение. Развръзката е щастлива – по мнение на лекарите бързата и адекватна намеса е спасила живота на 22-годишния жител на ловешкото село Торос.

Младши автоконтрольор Ценко Ценков – служител на РУ Долни Дъбник е в системата на МВР от 1997 година. Полицай Ангел Вълкадинов – водач на патрулен автомобил, работи във вътрешното ведомство от 2020 година.

Техният опит и човечност са помогнали в тази рискова ситуация. Предложени са за награждаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    до 2
    Терминът, за това което говориш е „ескортирал“.
  • 0
    2
    до 1
    Имал е предвид че е бил пилотна кола предполагам :)
  • -1
    1
    В името на Журналистиката
    "Единият полицаи поел управлението на „Ауди“-то, а другият пилотирал." - може ли такова нещо бре петьо симеонов?! Ти четеш ли ги нещата..редактираш ли ги? Наясно ли си с отговорността която носиш? разбираш ли, че образоваш?! Що не пробваш нещо друго? ...да пилотираш..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари