Шеф на болница разкри защо пациенти налитат да бият лекари

0
Агресията срещу лекари е вследствие на промененото отношение на хората към медиците
Агресията срещу лекари е вследствие на промененото отношение на хората към медиците

Агресията срещу лекари е вследствие на промененото отношение на хората към медиците, заяви д-р Георги Савков, управител на МБАЛ „Св. Николай Чудотворец” - Лом.

Той посочи, че специфични и изявени случаи на насилие над лекари в ломската болница няма, но самото отношение на пациента към лекаря не е същото. „Обществото се промени, времената се промениха. Всички са под напрежение, нервни. В условията на демокрация на пациентите им се вмени усещането за безнаказаност”, коментира пред Фокус д-р Савков.

Той допълни, че няма случаи на побой над медици в ломската болница, но уважението към лекаря липсва.

Самият аз съвсем скоро се сблъсках с такова грубо и агресивно поведение от страна на близък на пациент. Нахвърли се срещу нас без право и основание, тъй като ние си бяхме свършили работата и бяхме направили всичко възможно”, обясни управителят на болницата в Лом.

По думите му, нещата трябва да се променят и това ще стане, когато обществото, разбере че има все пак някакви морални норми, които не бива да се прекрачват.

Пациентите трябва да разберат, че и те имат задължения, не само ние като изпълнители на медицинска дейност. Този манталитет и чувството за безнаказаност се наслагват във времето и нещата се усложняват. За да се промени ситуацията трябва всяка една страна да е наясно, че има права и задължения и да вървим заедно напред. Когато пациенти и лекари са едни срещу други, и двете страни са губещи”, категоричен е д-р Савков.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари