Шеф Манчев: Законът трябва да бъде суров към този, който нападна доктора

4
Недопустимо е да биеш лекар. Доктор е титла, доктор е нещо, което е свято за мен, заяви Иван Манчев
Недопустимо е да биеш лекар. Доктор е титла, доктор е нещо, което е свято за мен, заяви Иван Манчев Видео: NOVA

Недопустимо е да биеш лекар. Доктор е титла, доктор е нещо, което е свято за мен, заяви Иван Манчев

"Недопустимо е да биеш лекар. Доктор е титла, доктор е нещо, което е свято за мен, и лично аз го признавам. Не може по този начин да се отнасяш с такова свято нещо, което е доктор, защото той помага на много хора, независимо от това дали експертизата му е правилна или неправилна, пациентите ще го оценят, ако има по-малко пациенти, няма да ходят толкова. Но не може да погазваш институция, каквато е докторът по всякаква причина, това поведение на господина, който си е позволил да направи това нещо, за мен не е допустимо, той трябва да понесе по най-суровия начин всичко, свързано със закона, за да може да разберат през него и всички останали, че когато ти докосваш институция, законът трябва да бъде безкомпромисен. Защото по този начин показваш на всички останали, че така не се прави и за мен това е недопустимо, независимо от това, че държавата е решила, че така ще бъде, ще има ваксиниране, ще има сертификация и ще се слагат ваксини. Казал го е Съветът на старейшините, които са умните, те са решили това и ние това трябва да го спазваме, когато има такива хора, които са го решили. Затова има общества, затова решават въобще какво е правилно и какво не е, а ние индивидуално трябва да следваме този път."

Това каза по повод побоя на личен лекар в Русенско шеф Иван Манчев в "Пресечна точка" по Нова Телевизия

"Оттук нататък кой как ще си свърши работата, как ще го направят, но трябва да го направят, за да може този човек да разбере и още 1000 човека, които си позволяват да докосват институцията доктор, че така не става. Учител, доктор и поп са институции в малкото населено място, дори в София, те представят нацията като елит и не може да се подхожда по този начин. Ако си недоволен, има къде да си изкараш недоволоството, не може да влизаш в такава пряка саморазправа с доктор, който помага на хиляди хора", допълни Иван Манчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари