СЕМ спря разпространението на Russia Today и Sputnik в България

0
Причината за въведеното ограничение е нахлуването на Русия в Украйна, което се отразява от посочените по-горе медии в пропагандистки дух
Причината за въведеното ограничение е нахлуването на Русия в Украйна, което се отразява от посочените по-горе медии в пропагандистки дух

Решението на медийния регулатор е прието с мнозинство от четири гласа

Съветът за електронни медии ограничава временно препредаването на аудиовизуални медийни услуги на територията на България на две руски медийни компании. Става въпрос за Russia Today и нейните производни, както и на Sputnik и производните ѝ.

Решението на медийния регулатор е прието с мнозинство от четири гласа и е изпратено на Комисията по регулиране на съобщенията към парламента.

Причината за въведеното ограничение е нахлуването на Русия в Украйна, което се отразява от посочените по-горе медии в пропагандистки дух.

ЕС наложи строги международни санкции срещу Русия, които засегнаха информационната агенция Sputnik и телевизионната мрежа Russia Today, която се смята за рупор на Кремъл.

Компанията Meta, собственик на Facebook, и Twitter съобщи, че ограничава присъствието новини от руски държавни новинарски издания в платформите си. По-рано You Tube лиши руския канал RT от възможността да реализира доходи на своята платформа.

Румъния също затвори всички пропагандни сайтове на Москва и забрани Russia Today. Преди няколко дни такава стъпка предприе и българският кабелен оператор "Булсатком", който прекрати разпространението на спонсорирания от руската държава телевизионен канал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Sputnik
    https://sputniknews.com/
  • 4
    4
    Russia Today
    https://rtd.rt.com/on-air/
  • -10
    3
    AZ
    Гледайте Украйна 24. 50 долара за руска глава.Да отиваме да помогнем на украинците
  • 10
    2
    русенец
    А защо Русия не е забранила западните медии? :)
  • 3
    1
    русенец
    Пуста демокрация! Здрава цензура навсякъде и във всичко. Д-р Гьобелс може да ви завиди, другари! Защото и през соца е нямало такава цензура.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари