СДС - Русе: Има ли политическа намеса в работата на Общинския съвет?

1
Общински съветници от групата на СДС са подали сигнал до служебния премиер Гълъб Донев срещу намесата на областния управител в работата на Общинския съвет
Общински съветници от групата на СДС са подали сигнал до служебния премиер Гълъб Донев срещу намесата на областния управител в работата на Общинския съвет

Общински съветници от групата на СДС са подали сигнал до служебния премиер Гълъб Донев срещу намесата на областния управител в работата на Общинския съвет

Със сигнал до служебния премиер Гълъб Донев, общински съветници в Русе искат Министерски съвет да разгледа дали е правомерна намесата на областния управител Анатоли Станев в работата на Общинския съвет, предава КИС 13.

Става дума за негово становище за незаконосъобразност на внесено предложение за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на местния парламент Иво Пазарджиев.

Контролът по законосъобразност на областния управител е последващ. Ние гледаме приказката за Настрадин Ходжа, който бие дъщеря си, преди да отиде да налее стомната с вода, защото смята, че като я счупи и след това ще е късно. Едно изключително непремерено действие. Едно действие като поискана и дадена услуга, което обаче послужи на председателя на Общинския съвет да извади точката за оставката му от дневния ред на сесията, аргументира се общинският съветник Елеонора Николова

В становището на областния управител се посочва, че ако точката бъде подкрепена, той ще спре изпълнението на решението, а в случай на ново гласуване – ще отнесе спора пред Административния съд.

Затова от групата на СДС изпращат сигнал до министър-председателя с молба да разгледат действието на областния управител, което те смятат за пряка намеса в работата на Общинския съвет.

Неговата намеса е странна, незаконосъобразна, необяснима и недостойна. Не е работа на областния управител предварително да размахва пръст на общинските съветници, които са пряко избрани, за разлика от него. Както знаем мястото на областния управител е най-“проветривото“. Ние ще очакваме да видим отговора на премиера как те разчитат едно такова действие да бъде заплашен един Общински съвет предварително. Както аз се шегувам – не е много сигурно какво ще стане с г-н Пазарджиев, но имаме по-голяма степен на увереност какво ще стане с г-н Станев, завърши Николова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    Отвратен
    Така ще е, докато хората не се научат да четат листата с кандидати, кого вкарват в управлението покрай харизматичния лидер.
  • 3
    7
    Марсианец
    Толката е толкова подъл и долен, че никой не трябва да го учудва, че той все още е областен управител. Лично Пенчо си задейства другарите в София, за да го остави срещу послушанието и единомислието с кмета на плужека. Но за всичко сме си виновни ние.
  • 3
    6
    Koprinata
    Ам тъй е Толка,като не подаде оставка ,като изчезна твоята партия ИТН,ам ходи да се молиш по Софето да стоиш!Сега от девет кладенеца вода ша вадиш. Ам лабораториите Рамус дето ги рекламираш и даряваш с подаръци с държавни пари що не помогнат,аааа?Ей,Гълъб Донев туй знай ли го,беее...жалка работа!!!
  • 7
    5
    Граждани
    Лошото е скъпи съграждани, че ние им го позволяваме!
  • 5
    4
    Мунчо
    Ънътоли да се маха. Кобрата Елеонора - също.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари