Съставка, която ще ви избави от конденза по прозорците

4
Домакините разчитат на един прост трик, с чиято помощ този проблем може да се разреши без усилия
Домакините разчитат на един прост трик, с чиято помощ този проблем може да се разреши без усилия Снимка: iStock

Домакините разчитат на един прост трик, с чиято помощ този проблем може да се разреши без усилия

Проблемът с появата на конденз по прозорците е особено актуален през този сезон. Той се дължи най-вече на висока влажност в помещението.

Сред причините за появата му са некачествена дограма и лоша вентилация. Възможно е да се появи конденз по прозорците, ако сушите дрехи в стаята или имате цветя в нея.

Но в случая опитните домакини разчитат на един прост трик, с чиято помощ този проблем може да се разреши без усилия, споделя "Актуално".

Всеки от нас има тази съставка в дома си. Тя е идеалното средство за справяне с конденза. Необходимо е да използвате малко количество от нея.

Солта, поставена върху перваза на прозореца, е най-добрият начин да се отървете от конденза по прозорците.

Просто сложете малка чиния с каменна сол близо до прозореца.

Солта перфектно абсорбира влагата, освен това е нетоксична и напълно безвредна - никой от членовете на вашето семейство няма да получи алергии или дразнене от използването на този продукт.

След известно време солта може да се втвърди - това се случва поради абсорбирането на влага - достатъчно е просто да я поставите в микровълновата за няколко минути, за да изсъхне. След това може да я използвате отново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари