Съдят русенски бизнесмен, укрил близо 580 000 лева данъци

7
Румънецът е подал декларации с неверни данни към НАП - Русе
Румънецът е подал декларации с неверни данни към НАП - Русе Снимка: Dunavmost

Румънецът е подал декларации с неверни данни към НАП - Русе

Делото, което ще гледа в сряда състав на Окръжен съд – Русе, е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Русе против румънския гражданин М. М., срещу когото е повдигнато обвинение за това, че през периода 06.02.2015г. – 29.03.2016г. в гр. Русе, като представляващ и управляващ „***“ ЕООД- Русе, в условията на продължавано престъпление – на седем пъти, избегнал установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери – общо 581 422,38 лева по ЗДДС и ЗКПО, от които 20 234,35 корпоративен данък и 561 188,03 лева данък добавена стойност, като затаил истина в подадени пред ТД на НАП – гр.Варна, офис Русе декларации – справки-декларации за данък върху добавената стойност и Годишна данъчна декларация, които се изискват по силата на закон – чл.125, ал.1 от Закона за данък върху добавената стойност и чл.92, ал.1 от Закона за корпоративното подоходно облагане и не издал друг счетоводен документ – Протоколи по чл. 117 от ЗДДС; използвал документи с невярно съдържание – дневници за покупки към справки-декларации за ДДС, при водене на счетоводството и при представяне на информация пред органите по приходите и осъществил счетоводство в нарушение на изискванията на счетоводното законодателство – престъпление по чл.255, ал.3, вр. с ал.1, т.2, пр.2, т. 3, пр. 2, т. 5, т.6, вр. с чл.26, ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    НАП
    НАП е на фитнес. Като Спецов
  • 5
    2
    Лук
    Ко,но Лукойл не плаща и една стотинка ,а генерират милиарди. Къде и НАП в този случай ???
  • 15
    1
    Друг
    Последно русенец или румънец? Или Русе е вече в Румъния?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари