Строителен предприемач от Русе укрил 188 000 лева данъци

3
Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда
Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда Снимка: Dunavmost

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу едноличен търговец за престъпление против данъчната система 

Обвинението срещу М.Б. е за това, че през периода 01.05.2007 г. - 30.04.2010 г., в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление, на множество пъти, като едноличен търговец, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери – данък върху добавена стойност в размер на 91 213.51 лева и данък върху доходите на физическите лица в размер на 96 850.42 лева, общо 188 063.93 лв.

Основната дейност на едноличният търговец била строителство на жилищни сгради и продажба на изградените имоти в тях. В хода на продажбите обвиняемият решил да избегне установяването и плащането на свързани с дейността на ЕТ дължими задължения по Закона за данък върху добавената стойност и по Закона за данък върху доходите на физическите лица, установиха от държавното обвинение. 

Това извършил чрез недеклариране пред приходната агенция на действителните стойности по осъществените от него като изпълнител доставки – продажби на недвижими имоти и неначисляване на данък върху добавената стойност върху тези недекларирани/укрити стойности, които са били действително заплатени от купувачите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари