С уникална операция спасиха от ампутация ръката на жена

0
34-годишна жена е пострадала тежко при катастрофа на магистрала „Тракия"
34-годишна жена е пострадала тежко при катастрофа на магистрала „Тракия"

34-годишна жена е пострадала тежко при катастрофа на магистрала „Тракия"

34-годишна жена е пострадала в началото на седмицата, при пътен инцидент на магистрала „Тракия". Тя е приета в понеделник, късния следобед в СО на УМБАЛ „Св. Анна"- София АД с тежко счупване на раменна кост, тежка открита конквасация на лява предмишница (буквално преведено - смачкана), с костен и мекотъканен дефект.

При травмата са засегнати и магистрални съдове, вследствие на което има и тежка кръвозагуба, съобщават от УМБАЛ „Св. Анна"- София.

След body scener пациентката е насочена за операция по спешност и е оперирана от мултидисциплинарен екип начел с д-р Евгени Нешев, д-р Бахрам Фирузи, д-р Росен Георгиев и Д-р Виктор Стаменов от Клиника по ортопедия и травматология в най-модерната спешна болница в България - УМБАЛ „Св. Анна"- София АД.

Благодарение и на професионализма на анестезиологичния екип, ръководен от д-р Иван Вълчев и д-р Виктор Дечев, след 6 часовата оперативна интервенция лекарите успяват да спасят цялата ръка от ампутация и е извършено поставяне на външен фиксатор. Възстановени са артериите на лявата ръка.

Жената се възстановява в реанимация на УМБАЛ „Св. Анна“-София АД. След стабилизация лечението продължава на етапи, с реконструкция на лява предмишница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари