Русия въвежда военно обучение в училищата

2
Курсът ще бъде включен в предмета "Основи на безопасността на живота"
Курсът ще бъде включен в предмета "Основи на безопасността на живота" Снимка: Reuters

Курсът ще бъде включен в предмета "Основи на безопасността на живота"

"От следващата година в училищните програми на Русия ще бъде въведен курс за начално военно обучение", предаде Анадолската агенция, цитирайки руският министър на образованието Сергей Кравцов.

"Курсът ще бъде включен в предмета "Основи на безопасността на живота" (ОБЖ) като част от задължителната училищна програма", заяви Кравцов, цитиран от БГНЕС.

"(Курсът ще бъде) в рамките на задължителния предмет ОБЖ", каза министърът.

В момента руското Министерство на образованието работи по програмата, а учителите ще преминат обучение, отбеляза той.

Според министърът се очаква курсът да бъде завършен до 1 януари 2023 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Е каква е изненадата
    моето поколение имаше начално военно обучение в средния курс на обучение - 14-15 годишни. Сега с отмяната и на военната служба новото поколение ще се умре от ужас само ако му вземат телефона, камо ли да му дадат оръжие, което не знае от къде се хваща, да не говорим да бъде на фронта, а туй да се защитава родината е направо фантастика. Срещу някаква джаджа или екстра невъзпитавано с години в дълг към род и родина поколения биха заменили за няква евтина джаджа всичко, дори земята си, дори рода си, даже.....и някаква част от себе си дори....
  • 1
    5
    Моето име
    Деца имах, и имам. И моите изобщо не влизат в общата характеристика, защото отделях време да се занимавам с тях и с тяхното възпитание. Ясно е че не говорим за всички деца като обобщение, но тук говорим за огромното мнозинство. А вие които не искате да наричат децата Ви пасмина, уверени ли сте, че ги познавате добре?!?
  • 2
    4
    daskal
    До 3 - "Сегашната пасмина наречена "деца"... Не ви ли се струва малко крайно това обобщение. Може би освен пасмина има все пак и деца. Вие имате ли деца? Ако някой ги определи като "пасмина" - как ще го коментирате?
  • 3
    3
    Моето име
    И аз като един дрът копейкаджия да попитам; Какво лошо има? Сегашната пасмина наречена "деца", по - добър вариант ли са? Нека да не забравяме, че тези "дечица" са утрешни гласоподаватели, работници и служители на чиято трудова дейност ще разчитаме за нашите пенции....Обаче това не е важно нали? Важното е че Русия е лоша...Нали??
  • -1
    2
    русенец
    Какво ще кажат нашите копейкаджии. Явно се връща Хитлерюгенд. Но нашите путлерофили са така зомбирани, че са готови да изпратят децата си да защитават джуджето-диктатор. Въпросът е дали младежите искат да ходят в казарма или да ходят по 2 седмици на военно обучение. Да ги попитаме ли? Копейкин защо не иска референдум по въпроса да се възстанови ли 2 годишната наборне военна служба, с цел да имаме боезащитна армия? Отсега казвам, че ако въобще стане да върнат казармата, всичките деца на депутатите от Вгъзраждане ще са болни и негодни за редовна военна служба. Нали видяхме от родителите им - колко от тях са бяха ваксинирали, когато призоваваха народа срещу ваксините. А и могат да вземят пример от синчето на Песков - при мобилизация, той отказва да се яви
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари