Русенци провериха възможностите за работа в големи румънски компании

1

Първата група от българи с интерес към възможностите за работа в Румъния, организирана от Агенция „ВИЗА“ на Българо-румънската търговско-промишлена палата, посети най-големите компании в градовете Слатина, Балш и Крайова от 24 до 26 юли 2018, за да общува директно с работодателите и да придобие лични впечатления за условията на труд.

През трите дни бъдещите трансгранични работници се срещнаха с големи румънски компании в сферата на автомобилостроенето и производството на метални и алуминиеви части и изделия  като BEKAERT, FORD Romania, IAC, ALITECHNIC и ALRO. Мениджърите представиха подробно дейността на фирмите и дискутираха възможностите за наемане на трансгранични работници.

За румънските работодатели беше изключително интересно да получат от екипа на АгенцияВИЗА“ информация за някои аспекти на трудовото законодателство в България, както и за тенденциите на пазара на труда.

Това е втората по ред обменна визита в рамките на проект „ВИЗА - Агенция за трансгранична трудова мобилност“, финансиран от Програма Интеррег V-A РумънияБългария, който се изпълнява от Българо-румънска търговско-промишлена палата с партньор Асоциация за регионално развитие Слатина.

В началото на месец юли десет румънци от Слатина и Крайова посетиха водещи компании от Русе и региона и получиха от първа ръка информация за условията за работа и живот в русенския регион.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари