Русенско ноу-хау в центъра на града

1
Новата поливна система в центъра на Русе вече е вкарана успешно в експлоатация
Новата поливна система в центъра на Русе вече е вкарана успешно в експлоатация Видео: Ruse Мedia

Новата поливна система, предназначена да полива тревните карета в центъра на Русе около сградата на общината, вече е вкарана успешно в експлоатация.

Наложило се е обаче да се въведе ноу-хау, което изненадва преминаващите граждани – използват се маркучи за връзка между отделните зелени площи, предава Ruse Мedia.

Тези системи е трябвало да се заложат предварително, още при проектиране на пространството, но за съжаление сега е трябвало да се търси вариант да се изгради такава при вече направен площад, коментират специалистите. Затова и решението, до което са стигнали е да не се разкопава всичко, за да се полагат тръби, а да се направят преходите с помощта на маркучи.

Захранването с вода става от един централен кран, като при подаване на налягане водата автоматично изважда разпръсквачите. При спиране на водоподаването, те автоматично се прибират в гнездата си в земята.

Единствения проблем си остава тежката работа при разпъването и после при прибирането на маркучите, но това е засега измисленото и действащо русенско ноу-хау.

Поливането е според заявката и е свързана с необходимостта, температурите и прогнозата за времето. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари