Русенският университет стана много интересно място

1
Две изложения привличат интерес с джаджи, изработени от русенски ученици и студенти и техника на 40 фирми
Две изложения привличат интерес с джаджи, изработени от русенски ученици и студенти и техника на 40 фирми Видео: БГНЕС

Две изложения, свързани с бизнеса и младежките иновации, организира на своя територия Русенският университет „Ангел Кънчев“.

Те привличат многобройни посетители, тъй като представят интересни и атрактивни разработки, предава БГНЕС.

И докато изложението на земеделска техника, технологии, стоки и услуги се провежда за 19-ти път, то второто издание на Иновативното младежко ЕКСПО е предизвикателство за младите изследователи.

В земеделското изложение се включиха 40 фирми, които представиха обработваща техника за земеделието, прикачен инвентар, средства за растителна защита, градинска техника, напоителни системи и други стоки и услуги за селскостопанското производство. Бяха показани и най-новите сортове, разработени от Института по земеделие и семезнание „Образцов чифлик”.

В иновативното изложение 33 участници – университети, средни училища, институти на БАН, представиха свои идеи и разработки. Най-голям интерес предизвикаха двата болида, с които Русенският университет ще участва в състезанието за енергийноефективни автомобили Shell eco-marathon. Единият е в категория за градски прототипи, задвижвани с водород, а другият е прототип с електрическа батерия.

Иновативните идеи на ученици и студенти включваха футуристични облекла с вградени LED светлини, сензорно устройство за предпазване на пешеходците, пресичащи необезопасени пешеходни пътеки, дрон с подвижна „ръка“ за събиране на отпадъци от труднодостъпни места.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари