Русенското изложение на техника и технологии отваря врати

0
18-ото издание на Изложение на техника и технологии ще отвори врати тази седмица
18-ото издание на Изложение на техника и технологии ще отвори врати тази седмица

18-ото издание на Изложение на техника и технологии ще отвори врати тази седмица, съобщават от Русенския университет, цитирани от Русе Нюз.

Изложението, което се превърна в символ на модерни земеделие, транспорт и промишленост, ще се проведе от 12 до 14 май. Откриването ще бъде в 10 часа пред Корпус 2. Преди това, в 9:30 в Аула 2.101 с почетното звание „Доктор Хонорис Кауза на Русенския университет“ ще бъде удостоен вицепремирът и министър на труда и социалната политика, Ивайло Калфин.

В просторния парк на университета ще могат да се видят обработваща техника за земеделието, прикачен инвентар, средства за растителна защита, градинска техника, напоителни системи и други стоки и услуги за селскостопанското производство. Ще участват производители на прикачен и навесен инвентар, машини за семепочистване и обеззаразяване, торове и препарати за растителна защита, градинска техника. Дистрибутори на автомобили ще покажат най-новите модели, които предлагат на клиентите си.

В програмата са предвидени срещи на студенти с работодатели, кръгла маса с участието на областни управители и кметове от населени места по поречието на река Дунав, и дискусия за предизвикателствата пред висшето образование и съвременната индустрия от региона. Във фоайето на Ректората ще бъде подредена експозиция на машиностроителния комбинат „Балкан“-Ловеч.

Във втория ден на изложението, Русенският университет ще бъде домакин на първото по рода си Иновативно младежко експо. В него ще се включат ученически и студентски клубове, които ще представят свои проекти и разработки.

Форумът ще бъде открит от заместник министър-председателя по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката, Меглена Кунева. Инициативата се провежда от Академичното ръководство и Студентския съвет на Русенския университет, с подкрепата на Националното представителство на студентските съвети в България и Министерството на образованието и науката.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари