Русенският университет е готов да приема украински студенти със статут на бежанци

1
Акад. Христо Белоев подчерта, че университета е готов да предостави на бежанците най-добри условия за обучение
Акад. Христо Белоев подчерта, че университета е готов да предостави на бежанците най-добри условия за обучение

Акад. Христо Белоев подчерта, че университета е готов да предостави на бежанците най-добри условия за обучение

"Ако има кандидат-студенти от Украйна със статут на бежанциРусенският университет ще ги приеме като им предостави най-добрите условия за обучение", уверява ректорът на висшето училище акад. Христо Белоев, предаде КИС 13.

"Ще се търси и начин за приравняване на таксите, които ще плащат, като на българските студенти", обяви още акад. Белоев.

Досега всяка година Русенският университет приема по 103-то постановление студенти от Украйна и Молдова с български произход. Сега, заради войната в Украйна, ръководството на висшето училище е готово да обучава и студенти със статут на бежанци.

От Русенския университет ще направят запитване до Министерството на образованието и науката как да процедират, в случай че има кандидат-студенти със статут на бежанци от Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Римувано
    Далаверата прави на един човек кариерата. Познайте кой е той.
  • 6
    5
    До В.П.
    Какво плюене, това си е жива истина. ВИМЕС спокойно може да се нарече частно владение на дадения индивид, нищо че държавно училище. А за кметуването не ми се вярва да е пожелал. Той ще намери по-големи далавери.
  • 1
    4
    В.П.
    Не плюйте павликенския ''АКАДЕМИК'',че като стане кмет на града ще ви разкаже играта ! Ха питайте Пламен Рашев ,от русенското БСП,дали ще го издигне за кмет,но трябва преди това ''малкият Иванчо'' да стане ''РЕКТОР''на РУ !
  • 13
    3
    Интересен въпрос
    А какво стана с т.н. "скрито задочно обучение" в Русенския университет? Получава се държавна субсидия за студенти в редовно обучение, а те на практика са обучавани като задочници? Какви мерки се взеха от МОН и защо пак продължава това псевдообучение? Кой играе игрички, кой му позволява да ги играе и докога?
  • 11
    2
    Емигрант
    Насам бежанци и всякакви други кандидати, дипломи раздават всякакви и държавни субсидии усвоят Хицко и дружинката му. Една година им остана, ама са гладни и лапат докато могат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари