Русенска фабрика си прави слънчева централа

0
„Делта текстил - България“ произвежда чорапи на световно известни марки, като Nike, Wilson, Converse, Mak&Spencer, Hema и др.
„Делта текстил - България“ произвежда чорапи на световно известни марки, като Nike, Wilson, Converse, Mak&Spencer, Hema и др.

ЧЕЗ ЕСКО, част от Групата ЧЕЗ в България, ще изгради фотоволтаична централа с мощност за 195 kWp за нуждите на производителя на чорапи - „Делта текстил - България“ ЕООД, гр. Русе.

Делта текстил - България“ ЕООД е част от израелската „Делта Галиа Индъстрийз“ – компания с оборот $1,5 милиарда годишно. Русенската фирма произвежда чорапи на световно известни марки, като Nike, Wilson, Converse, Mak&Spencer, Hema и др.

Инсталацията ще бъде въведена в експлоатация до месец април 2020 г. Полезният живот на оборудването е 25 години, а срокът за възвращаемост на инвестицията е 7 години. До момента русенската фирма е партньор на ЧЕЗ, като купува електрическа енергия от доставчикa на електроенергия на свободен пазар - „ЧЕЗ Трейд България“.

„Вярваме, че разширяването на сътрудничеството с Групата ЧЕЗ в България е още едно доказателството за развитието на „Делта Текстил“ като устойчива „зелена“ компания“, заяви Игал Херетц, прокурист на компанията.

ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД участва на свободния пазар от 2005 г. и доставя електроенергия за индустрията и бизнеса. „ЧЕЗ Трейд“ и „ЧЕЗ ЕСКО“ продължават реализацията на енергийни проекти с цел подобряване на енергийната ефективност и оптимизация на разходите на клиентите на Групата ЧЕЗ в цяла България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари