Русенецът, заклал жена си застава пред Апелативния съд

1
Бахар Селим заклал жена си от ревност
Бахар Селим заклал жена си от ревност

Апелативният съд във Велико Търново насрочи дата за разглеждане на дело за зверско убийство на жена на пътя Русе - Бяла.

Подсъдим е съпругът на умъртвената жена. Първото заседание по въззивното дело ще се проведе на 29 май. Със своя присъда от 13 февруари тази година Окръжният съд в Русе е признал Бахар Селим /34 г/ за виновен в това, че на 31 май 2016 г на главен път Русе - София, умишлено умъртвил Джейлян Селим /27 г/, пише velikotarnovo.utre.bg.

Русенецът заклал жена си от ревност. Изпадналият в ярост мъж се нахвърлил върху съпругата си с нож и захванал да я мушка. Тя се опитала да избяга, излизайки от автомобила, но била настигната от Бахар, който продължил да забива острието в тялото и. След като видял безжизненото тяло на съпругата си, Бахар Селим сам се обадил на телефон 112 и съобщил за убийството. По-късно вечерта бил открит и арестуван в дискотеката на село Пиргово.

Според обвинителния акт убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и по особено мъчителен начин. Заради тези обстоятелства първоинстанционният съд го е осъдил на доживотен затвор. Тъй като делото е разгледано по съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. Съгласил се е да не се събират нови доказателства. Поради това, на основание чл. 58 ал. 2 и ал. 3 от НК, определеното наказание "доживотен затвор" е заменено с 25 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.

Със същата присъда, Бахар Селим е осъден да заплати на родителите на убитата и малолетния и син кръвнина от по 150 000 лева на всеки от тримата Делото в Апелативния съд във Велико Търново е образувано по въззивна жалба от служебния защитник на Бахар Селим В жалбата се прави оплакване, че постановената присъда е неправилна, необоснована, при допуснати нарушения на материалния закон и на съществени процесуални правила и наложеното наказание е явно несправедливо. Моли въззивната инстанция да я отмени и да върне делото за разглеждане от друг състав на Окръжен съд - Русе или да я измени относно квалифициращите обстоятелства. В жалбата се настоява още да бъде намален размера на наказанието лишаване от свобода, както и сумите по уважените граждански искове. Защитникът твърди, че Бахар Селим е осъден и за това, че убийството е извършено с користна цел, без такова обвинение да има в обвинителния акт на Окръжна прокуратура - Русе.

Въззивна жалба срещу присъдата на ОС-Русе е постъпила и от родителите на пострадалата, в качеството им на частни обвинители и граждански ищци, чрез техния повереник. Прави се оплакване за явна несправедвливост на наложеното редуцирано наказание лишаване от свобода и се моли то да бъде увеличено на 30 години. На постъпилото в Апелативен съд Велико Търново дело е извършено разпределение на случаен принцип, посредством Централизираната система за разпределение на делата, като за докладчик по делото е определен съдия Милчо Ванев. Извършен е видеозапис на разпределението, съгласно възприетата практика на ВТАС по отношение делата с висок обществен интерес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари