Русе е домакин на среща на асоциацията на "Дунавски паркове"

0

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров участва в среща на Асоциацията на Дунавските паркове.

Инициативата е уникална за региона на Русе, тъй като за първи път се провежда среща от подобен мащаб в областта на опазването на природната среда, обхващаща страните от Германия до Молдова по поречието на р. Дунав.

Г-н Григоров приветства присъстващите, като в словото си изрази благодарност на екипа на „Дунавски паркове“ за избора днешната среща да се проведе именно в Русе. Той посочи, че провеждането на инициативи от подобен род водят до по-високата разпознаваемост на региона. Областният управител спомена, че асоциацията е и сред основните организации, гарантиращи изпълнението на целите на Дунавската стратегия.

Г-н Григоров отбеляза, че в днешното време, когато се използват все повече природни ресурси е необходимо да се отделя все по-голямо внимание на опазването на природното наследство.

Гостите бяха запознати детайлно с дейността на асоциацията и нейната история. Също така беше представен и проект „Свързвайки дунавските защитени територии в дунавски хабитатен коридор“, финансиран по Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014 – 2020 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари