Румен Радев: Трябва да се проверят и сметките навън, в офшорни компании

1
Коя стабилност - на сауните и персоналните асансьори, на безнаказаността, на мизерните доходи и емиграцията, на топящото се население?
Коя стабилност - на сауните и персоналните асансьори, на безнаказаността, на мизерните доходи и емиграцията, на топящото се население? Видео: БНТ

"След разкритията за имотите на политиците в България трябва да има и следваща стъпка - "сметките навън, в офшорни компании, това е голямото предизвикателство пред всички така наречени оторизирани органи".

Това коментира президентът Румен Радев в интервю за "Панорама" на БНТ снощи. Според него обхватът на "Апартаментгейт" надхвърля обикновените имотни сделки и рефлектира пряко върху доверието в политическата класа и институциите, уронва държавността и името на България навън.

"Този "Апартаментгейт" носи в себе си мощен заряд на негодувание и на непримиримост на хората и това може да катализира дълго заприщвани процеси. Това е според мен вододел и оттук нататък зависи накъде ще тръгнем. Затова "Апартаментгейт" е исторически шанс", каза още държавният глава.

На обвиненията на ГЕРБ, че работи с БСП срещу управлението, Радев отвърна, че следва своите принципи, без да ги съгласува с никоя партия. "Президентът не е и не може да бъде опозиция, но мога да ви кажа, че заедно с милионите българи, които не одобряват действията на законодателната, на изпълнителната власт, заедно с тях, аз съм ценностна опозиция", коментира той.

На въпрос какъв е българският национален интерес сега - да се запази стабилността или да се промени статуквото, Румен Радев попита: "Коя стабилност - на сауните и персоналните асансьори, на безнаказаността, на мизерните доходи и емиграцията, на топящото се население?"

Попитан дали се разпознава в опасенията на Борисов за пълзяща диктатура, той каза: "Властта в момента е г-н Борисов и няма как един диктатор да бъде извън управлението и в същото време да бъде диктатор. Освен ако г-н Борисов не се възприема като опозиция на самия себе си и на своето управление и иска по някакъв начин да се дистанцира от собственото си управление".

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари