Днес става ясно кой ще получи третия мандат

0
Това е последната възможност за създаване на правителство в рамките на 48-то Народно събрание
Това е последната възможност за създаване на правителство в рамките на 48-то Народно събрание

В неделя изтича срокът, в който президентът Румен Радев имаше време да реши на кого да го връчи

Днес ще стане ясно коя политическа сила ще получи третия мандат, предаде БГНЕС.

В неделя изтича срокът, в който президентът Румен Радев имаше време да реши на кого да го връчи. Очаква се по-късно днес с официално съобщение администрацията на президента да обяви час за връчване на третия мандат за съставяне на правителство.

Това е последната възможност за създаване на правителство в рамките на 48-то Народно събрание по Конституция, след като първите два опита за съставяне на редовен кабинет се провалиха.

При първия мандат, връчен на ГЕРБ-СДС, кандидатът за премиер проф. Николай Габровски събра само 115 гласа подкрепа при гласуването на проекто-кабинета му в парламента. Вторият мандат, връчен на "Продължаваме промяната", бе върнат неизпълнен на президента след като от партията не успяха да съберат подкрепа в Народното събрание.

На практика, изборът на държавния глава е между пет парламентарни групи - на ДПС, "Възраждане", "БСП за България", "Демократична България" и "Български възход".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Кака Корни става
    министър-председател ! Първата и работа е да каже украинците да върнат всичките оръжия , които им дадохме. Ще ги даваме сега на руснаците. Самолети , крайцери , подводници , самолетоносача , абе всичко.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари