Румен Радев: Политиците да не се правят на лекари

3
Без съмнение сме изправени пред сериозно предизвикателство
Без съмнение сме изправени пред сериозно предизвикателство Видео: БНТ

Без съмнение сме изправени пред сериозно предизвикателство. Имаме капацитета и силите да се справим с тази зараза, заяви Президентът

"Без съмнение сме изправени пред сериозно предизвикателство. Имаме капацитета и силите да се справим с тази зараза. Мога да дам пример, че Плевен полага всички усилия, мобилизиран е целият потенциал на общината. Важно е да няма прекъсване на технологичния процес. Тук ръководството съумява да не прекъсва производството. Това заяви президентът Румен Радев в Плевен, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Държавният глава Румен Радев е в Плевен, за да се запознае на място със ситуацията в града. Президентът се срещна с кмета на Плевен Георг Спартански.

Държавният глава посети производствено предприятие, където се запозна с предприетите превантивни мерки за гарантиране на безопасни условия на труд и непрекъснат производствен процес.

„Мерките са ясни. Не трябва политиците да се правят на лекари и обратното. Държавата трябва да помага с всякакви ресурси”, смята той.

Радев призова гражданите да спазват мерките, да са дисциплинирани и да се грижат за възрастните хора.Според него цялостното държавно внимание трябва да е насочено към лекарите.

„Нека не се всява паника. Да избегнем страховете, паниката, да не прекъсваме обществения живот и да не предизвикваме парализа”, призова Радев.

Според него е изключително важно тези мерки да се претворят върху реалния живот.

"Затова огромното натоварване е върху общините. Да намерят баланса - от една страна да запазим общественото здраве, от друга страна да не допуснем парализата на икономиката. Мобилизиран е целият медицински потенциал на Плевенската община. Важно е и да няма прекъсване в производствената дейност", отбеляза държавният глава.

Той уточни, че мерките са ясни, но според него не трябва политиците да се правят на лекари и обратното.

"Трябва да се спазват указанията на щаба, те са ясни, но държавата с всички възможни ресурси трябва да помага. Самодисциплината, самосъзнанието, максимално ограничаване на контактите, грижата за възрастните хора, трябва да се грижим за тях", допълни Радев.

Той каза още, че общественото здраве започва от грижата за медицинския персонал.

"Те са в момента хората, които ще ни изведат от тази криза. Това трябва да е постоянен ангажимент на държавата, а не да чакаме да дойде криза и тогава да мислим в какво състояние са нашите здравни работници", категоричен беше президентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари