Румъния върна мигранти от Дунав мост

1
По 300 евро от човек е получил българин, продал на двама мароканци документи за самоличност
По 300 евро от човек е получил българин, продал на двама мароканци документи за самоличност Снимка: МВР, архив

12 нелегални мигранти бяха върнати от Румъния в България за едно денонощие, след като са били установени на ГКПП „Дунав мост“ от румънските гранични власти

Два от случаите са станали на 3 октомври, когато на влизане в страната бил спрян 30-годишен молдовски гражданин. С него са пътували още шестима души, чуждестранни граждани, предава Русе Медиа.

По време на проверката шестимата пътници са представили на граничната полиция четири паспорта, издадени от молдовските власти, и два паспорта, издадени от Украйна.

Тъй като граничните полицаи са се усъмнили в документите им, са ги проверили допълнително и са установили, че са фалшиви.

Мъжете обяснили, че са закупили паспортите от Черна гора и са платили за всеки по 1000 евро. По време на разследването е установено, че шестимата мъже са от кюрдски произход, на възраст между 20 и 37 години, и са имали намерение нелегално да преминат румънската граница и да достигнат Франция.

Отново на 3 октомври е спрян 51-годишен белоруски гражданин, който е превозвал автомобилни части от Турция до руска компания според документите, придружаващи стоката. След предварителния контрол, извършен върху транспортното средство, граничните служители са установили, че пломбата е била махната и сложена наново, поради което са извършили щателна проверка на камиона.

В товарното отделение, сред транспортираните стоки, под найлонови чували са били открити двама мъже – сирийски граждани, съответно на 22 и 36 години. Те са казали на полицията, че са се качили в превозното средство, докато са били в Турция, без шофьорът да е наясно с това. Сирийските граждани са искали да стигнат до Германия.

На 2 октомври са засечени двама още двама чуждестранни граждани, опитали да влязат в Румъния през Дунав мост с фалшиви документи. Те са минали пеша по моста, като са представили лични карти – едната издадена от испанските власти, а другата от италианските власти.

Проверката е показала, че документите са фалшиви, а двамата мъже – на 36 и 41 години, са от Мароко. Те са обяснили, че са купили личните карти по 300 евро от български гражданин.

Нарушителите са върнати обратно в България, а случаите се разследват от българските власти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари