Росен Христов: „Булгаргаз“ търси 40 милиона лева от ТЕЦ „Варна“

0
Сключеният договор умишлено е направен такъв, че да има трудна събираемост, заяви той
Сключеният договор умишлено е направен такъв, че да има трудна събираемост, заяви той Видео: bTV

Сключеният договор умишлено е направен такъв, че да има трудна събираемост, заяви той

Служебният министър на енергетиката Росен Христов заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV, че „Булгаргаз“ си търси 40-те милиона от ТЕЦ „Варна“ и се води дело.

Договорът, който е сключен с ТЕЦ „Варна“ умишлено е направен такъв, че да има трудна събираемост и това да става по съдебен път. Но ние си водим делото, вярвам, че ще го спечелим и тези пари ще бъдат събрани“, каза Христов.

Служебният енергиен министър заяви, че купуваме газ от търгове, „които провеждаме по най-прозрачния възможен начин с участието на най-големите международни компании.

Ние сме бедни откъм достъп до терминали. Единствените държави, които имат терминали за втечнен газ, които ние можем да ползваме, са Гърция и Турция. В момента имаме договорка и с двете страни да ползваме такива терминали. Постигнали сме максимална диверсификация. Т.е., когато договаряме с доставчици на газ, вече имаме пълна възможност да им осигурим слотове“, каза Христов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    daskal
    Любопитно ми е докога Доган ще се ебава с държавата и обществото ни. Направо се подиграва. Дали в нормална страна щяха да му позволят това дерибейство. И то колко години вече!
  • 5
    2
    Стефан
    Държавата да конфискува сараите на Доган,като соственик на ТЕЦ Варна.
  • 3
    1
    Васил
    Търси, ама моли Бог да не ги намери! Руският министър на енергетиката, назначен от избрания от Русия президент Радев не може да вземе пари от главният резидент на Русия -Ахмед(агент Сава)Доган!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари