Росен Даскалов: Имам идеи

1
Виждам къде са пропуските и на какво трябва да се наблегне
Виждам къде са пропуските и на какво трябва да се наблегне

Публикуваме интервю на Росен Даскалов пред Дарик:

Г-н Даскалов, отскоро сте председател на общинската структура на ГЕРБ в Русе. За какво Ви беше да се захващате с политика?

Политиката не е самоцел за мен. Предложението на премиера Борисов и Изпълнителната комисия ме изненада. Аз съм преди всичко предприемач и социално-отговорен русенец. Имам идеи и виждам къде са пропуските и на какво трябва да се наблегне занапред. Също съм от хората, които предпочитат да свършат работа, вместо да недоволстват и да гледат отстрани. Това работи в бизнеса и съм убеден, че ще проработи и за новите надграждащи политики на ГЕРБ, в които гражданите пряко участват.

В този смисъл кои ще са основните ви приоритети?

На първо място отварянето на партията към хората и техните проблеми. Гарантираме обратна връзка за всяко предложение или сигнал. Нещо повече, програмата на партията е отворена за всяка добра идея. Ние ще предложим рамка, но ще я надградим със смислени предложения от страна на русенци. Друг основен приоритет за нас е да продължим да градим устойчива връзка между бизнеса, образованието, ранното кариерно ориентиране и заетостта на младите хора с адекватно заплащане.

Това е една от конкретните мерки срещу обезлюдяването на Русе. Време е младите русенци да са фактор в управлението на града, а тяхната енергия да е ускорител за развитието на Русе. Градът ни има нужда от тях сега, докато в главите им бушува ураган от идеи и желание да ги реализират. В ГЕРБ работим активно и по план за промяна на социалната и околна среда. Развиването на основните отрасли за града – транспорт, производство и туризъм.

Всички знаем, че в Русе са се случили над 120 премиери за пръв път в България… това трябва да се използва. И ние съвсем скоро ще обявим конкретни действия в тази посока. Сигурен съм, че поставените цели и преследването им води до положителни резултати.

Споменавате младите като важна част от плана ви за развитие на Русе. Как смятате да ги задържите или върнете в града?

За нас младите хора са приоритет. Те са бъдещето – на града, на всичко. Те са духа на иновациите и хората, които развиват нови технологии. Освен това не са обременени. Наскоро четох изследване, че половината българи смятат държавата за виновна за всичко. Но другата половина – тези, които виждат надежда в личната инициатива за подобряването на средата, са предимно млади хора.

И това е оптимистично. Един млад човек би останал в Русе, ако има перспектива за интересна, добре заплатена работа и развитие. Спокойствие за семейството си, развлечения, чиста околна среда. Имаме решения и знаем как да постигнем всичко това.

А как оценявате досегашното управление на Русе? 

Трябва да се отчетат добрите неща, които Пламен Стоилов е свършил за града. Но инерцията в работа на неговия екип си пролича и сега е много важно общината да получи шанс за едно ново лице – с нови сили и нов поглед върху проблемите на Русе и русенци. ГЕРБ е партия, която има достатъчно успехи зад гърба си, но не се притеснява да покаже и слабостите в собствената си къща и да решава всички възникнали въпроси в полза на обществото.

Какви са конкретните мерки за отварянето на партията към хората?

С областния координатор на партията г-н Пламен Нунев ежедневно се срещаме с наши членове и симпатизанти, които имат желание да работят. Благодаря им за този ентусиазъм и ги уверявам, че всяко тяхно предложение ще бъде обсъдено и взето под внимание. Защото само подкрепяйки гражданската позиция, можем реално да вървим напред и да реализираме краткосрочните и дългосрочните си цели. Не бива да допускаме застой в един свят, който върви на бързи обороти. Трябва да се синхронизираме с него и да покажем, че заедно можем да постигнем повече.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари