В Русе нещата в ГЕРБ не вървели още от изборите за европарламент

2
На отминалите избори местните структури на ГЕРБ са имали много по-голямо свобода да редят листите си
На отминалите избори местните структури на ГЕРБ са имали много по-голямо свобода да редят листите си Видео: bTV

На отминалите избори местните структури на ГЕРБ са имали много по-голямо свобода да редят листите си.

Това стана ясно от думите на преизбрания за четвърти мандат кмета на Бургас Димитър Николов.

По думите му за Ямбол и Русе в партията имало индикации, че нещата не вървят още от изборите за европарламент. Тогава започват разговори дали не е време да се направят промени в местните структури на партията.

На въпроса дали бившият втори в партията Цветан Цветанов е оказвал влияние върху реденето на листите той каза, че той е един от хората, които са контролирали процеса.

„Нелогично е поведението на т. нар. градската десница. Очаквахме подкрепа на втория тур, не получихме такава. Това ни смути. Това е партия, характерна в столицата, в другите градове положението е съвсем различно”, коментира Николов по повод разочарованието от поведението на десните в София, за което вчера говори и лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов.

Николов е съгласен и с предложението на Борисов кандидатите за кметове на ГЕРБ да имат не повече от три мандата. Той обяви, че повече няма да се кандидатира за кмет на Бургас.

„Трябва да се дава възможност на нови лица да поемат по пистата. Всеки следващ вот е по-труден от предходния, тъй като има наслагване на недоволство”, обясни Николов.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Едно не разбрах - защо ме изхвърлиха от тролея? Стоях си кротко, на никого не пречих и весело си скърцах със стиропор по стъклото.

Харесай Дунавмост във Фейсбук