Роми ще се ограмотяват преимуществено чрез комикси

0

Роми ще се ограмотяват преимуществено чрез комикси

Това предложение е "вмъкнато‘‘ в дневният ред под точка №9 на предстоящата общинска сесия, която ще се състои на 23 – ти януари.

За това алармира общинският съветник Дилян Саманджиев от ПП "Възраждане‘". Самото предложение поражда дискриминация,т.к. е насочено приоритетно към дадено малцинство.

"Проектното предложение е фокусирано върху популяризирането на комиксите сред деца и младежи, част от които представители на уязвими социални групи от малки населени места, преимуществено роми.‘‘ се казва в отказ от текста на предложението.

Живеем в 21- ви век, за нас няма значение от какъв етнос са децата, те не бива да бъдат разграничавани едни от други по този начин, а точно обратното – културата и образованието трябва да събират децата, да ги обединяват, а не да ги пренебрегват по повод етническа принадлежност, социално положение и физическо здраве. Подобряването на достъпа до изкуство и култура е от изключително значение за нашите деца. Изкуството и културата разширяват техният мироглед и поглед към света. Създаването на авторски комикси звучи интересно и творческо, а обогатяването с информация за тяхната история и първия български комикс, би било полезно за всички деца.

Общинският съветник от ПП "Възраждане‘‘ ще потърси вносителя на предложението, за да се намери изход от това, може би, не доглеждане в текста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари