Русенка: Две деца можеха да умрат пред очите ми

3
Инфарктна ситуация с момче и момиче на двулентов път в Русе
Инфарктна ситуация с момче и момиче на двулентов път в Русе

Инфарктна ситуация с две деца на улица в Русе.

Неприятна случка развълнува русенка, която разказа следното в социалната мрежа:

"Днес преживях нещо ужасно.

А най-лошото е, че предвидих ситуацията, сцената се разигра пред очите ми и само след минута беше реалност. Излизайки от дома си тази сутрин, видях на тротоара 2 деца, момче и момиче, на около 4-5 годинки, от ромски произход.

Момиченцето държеше мече в ръцете си, а момченцето я беше хванало за ръка и я водеше. Видях, че се гласяха да пресичат улицата, видях че отдолу идваше засилена кола. Но пътят е двулентов и от крайна лента имаше паркирани коли. В този момент аз пресякох улицата и затворих очите и се помолих.

Децата изобщо не погледнаха и тръгнаха да пресичат, бягайки, когато видях забързаната кола срещу тях. Шофьорът изобщо нямаше как да предположи, защото от дясната му страна имаше паркирани коли. Чух писъка на спирачките му и едва намерих сили да се обърна. Момиченцето стоеше паднало, мечето хвръкнало, но СЛАВА Богу детето беше живо и здраво.

Защото стана и тръгна. Шофьорът, млад, интелигентен видимо мъж, спря, дръпна мечето и отиде да види децата. 5 минути не можах да дойда на себе си. Не знам за кого се уплаших повече, за невинния в случай човечец, който можеше да загуби здравето, щастието и свободата си заради едно некадърно родителство.

Да оставиш 4-5 годишни деца да търчат по улиците без да се оглеждат? Къде са родителите, роми, роми, но къде са?

2 деца можеха да умрат пред очите ми, а животът на 1 човек погубен заради нечии родители, оставили живота на децата си на произвола на съдбата.

Благодаря на Бог, че опази децата и щастието на този мъж."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари