60 русенчета почиваха в Узана

1
Те са от училищата - партньори на Общината по проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на роми и други уязвими групи"
Те са от училищата - партньори на Общината по проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на роми и други уязвими групи"

60 деца от три русенски училища за втора поредна година бяха на едноседмичен лагер в местността „Узана“, край Габрово.

Трите училища ОУ „Никола Обретенов“, ОУ „Алеко Константинов“ и ОУ „Братя Миладинови“ са включени като партньори на Общината по проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на роми и други уязвими групи на територията на общини от област Русе“, финансиран от Българо-швейцарската програма за подкрепа за социално включване на ромите и други уязвими групи.

Децата на възраст от 7 до 11 години и наетият придружаващ персонал с голямо желание участваха в организираните събития по проекта и отчетоха положителен резултат.  Всекидневно за децата бяха организирани различни образователни, спортни и туристически занимания, като се използва изцяло ресурса на природната местност „Узана“ и професионализма на наетия педагогически персонал. Целта на летния лагер бе да подпомогне семействата от целевата група като осигури на децата подходящи условия за развлечения и отдих и улесни комуникацията между всички етнически групи.

Екипът за управление на проекта от Община Русе посети летния лагер в Узана, срещна се и разговаря с децата и техните учители и медицинско лице и наблюдава практически подготвените и проведени занимания за деня.

Добрата материална база, мотивацията на екипа да работи с деца и повишеното настроение на всички участници категорично доказа, че поставените цели на описаната дейност по проекта се изпълняват

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари