Ретро автомобили изминаха над 1000 километра за парада в Русе

1

За първи път в събитието се включиха представители и на Сърбия

При огромен интерес от страна на публика и участници премина 9-ото издание на Парада на ретро автомобили и мотоциклети в Русе. Събитието беше организирано от Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ“ и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и премина под егидата на кмета на Община Русе. В Ретро парада се включиха повече от 230 автомобила, които изпълниха с живот обновените алеи на Парка на младежта.

Участници имаше от цялата страна, а Румъния беше представена от 27 участници. За първи път в събитието имаше представители и на Сърбия, като 3 автомобила изминаха повече от 1000 км, за да се представят пред русенската публика, съобщиха от Община Русе.

Богатата съпътстваща програма включваше музика в изпълнение на Боби Големанов - вокал, Диан Максимов - китара и Евгени Марков - китара. Мажоретен състав „Екстрийм“ при Общинския младежки дом и Детска вокална група „Слънце“ към Общинския детски център за култура и изкуство също допълниха празничната атмосфера.

Образователен център “Дворецът на децата” се погрижи за доброто настроение на най-малките. Благодарение на партньорството с „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД всички участници в Парада на ретро автомобили имаха възможност да посетят Музея на транспорта.

Всеки участник си тръгна с подарък за спомен от събитието, като бяха връчени и редица специални отличия и такива за добро представяне. Уникалните награди, изработени специално за събитието от русенски скулптор, отидоха при:

Награда на кмета на Община Русе – Пламен Пенчев от Разград с Peugeot 202 от 1942 г.

Награда на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ – Тодор Деляков от Поморие с Mercedes от 1971 г.

Награда на Авто –мото клуб „РУСЧУКЪ“ – Йосиф Костич от Сърбия с VW 1303 от 1973 г.

Награда на публиката – Валентин Дойчинов от Сливен с Мерцедес от 1928 г.

Награда на ректора на Русенски университет „Ангел Кънчев“ – Опреа Даниел от Румъния със Subaru ХТ от 1986 г.

Купата на Николай Колев – Бижуто спечели Антон Панайотов от Варна с Пежо 404 от 1967 г.

Наградата, учредена в памет на Вихрен Димитров, член на Авто – мото клуб „РусчукЪ“, беше връчена на Данаил Караиванов от София с Трабант от 1990 г.

Бяха връчени и 6 големи награди от името на спонсорите. Награда на "Бадер България" отиде при Йордан Петков от Поморие с Порше 911 от 1983 г. „Ен Ер Джи Софт“ връчи своя приз на Александър Анделкович от Сърбия с Мерцедес от 1978 г. Владимир Димитров от Перник със своя Ягуар от 1989 г. спечели награда на „Хускварна“. БДЖ отличиха Кристиян Озон от Румъния с Aro Militia от 1984 г. Наградата на „Топлофикация - Русе" отиде при Тоньо Желязков от Стара Загора, а наградата на „Ауто Хит“ спечели Галина Христова от Бургас с Ауди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Награда за кметът на града
    Какъв ЕГОЦЕНТРИК и ИДИОТ трябва да си, за да си учредиш и връчиш Награда на кмета на Общината? Наесен ще си получи милия НАГРАДАТА НА ГРАЖДАНИТЕ. Ама като е изгонен от кантората на бившата си и ......първа любов от студентските години, не знам коя кантора ще приеме такъв компрометиран и отрицателен герой като нашия вожд да се свети името му Доктора на Юрдич Нууки Прънджо Милф Коф от Бен Гази. Може би Милф Нинкофа го чака в Софието?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари